fm1

Cupa raionului Soroca la mini-fotbal pentru angajații din serviciul public și aleșii locali

Pentru prima dată în raionul Soroca a fost organizat și cu succes desfășurat un turneu neobișnuit la minifotbal, la care au participat acei care sunt chemați să dezvolte sportul în teritoriu – funcționarii, angajații din serviciul public, primari, aleșii locali.

La iniţiativa preşedintelui raionului, un mare amator al sportului, şi specialistului principal оn problemele tineretului şi sportului Andrei Jitniuc, funcţionari de diferite vîrste şi poziţie în societate, s-au intrunit în costume sportive la terenul de minifotbal de la stadionul orăşenesc. Au participat patru echipe, cele ale aparatului preşedintelui raionului, căpitan preşedintele Victor Său, consiliului raional (consilierul Mihai Mоţu), asociației primarilor (Serghei Cetulean) și consilierilor locali (Petru Ceban).

O bună prestare au avut aleșii din consiliul raional, care au învins în toate întâlnirile la un scor sumar de 23:13. Pentru trei meciuri disputate e un rezultat bun. Consilierii raionali au și devenit posesori ai Cupei. În ultima întâlnire campionii s-au confruntat cu echipa aparatului președintelui, care a și decis repartizarea locurilor în clasament. Scorul a fost deschis deja în min. 4 de către funcționari, prin Andrei Jitniuc, da deja în min. 16 scorul era de 4:1 în favoarea consilierilor. Inițiativa a fost păstrată până la fluierul final al arbitrului când scorul indica 7:5 în favoarea consilierilor. La învingători s-au evidențiat căpitanul Mihai Mîțu și Ilie Manea, care au marcat câte trei goluri.

Locul trei în concurs l-a ocupat asociația primarilor din raion și patru – consilierii locali.

De asemenea a fost făcută nominalizarea celor mai buni sportivi. Căpitanul echipei învingătoare, președintele raionului Victor Său, cu 11 goluri marcate la activ, a devenit cel mai rezultativ atacant. Căpitanul echipei consilierilor raionali Mihai Mîţu a marcat 10 goluri. Mihai Mîţu împreună cu Ilie Manea au mai fost nominalizați drept cei mai buni jucători ai turneului, iar Stas Văscăuțan din echipa aparatului președintelui a fost menționat cu un premiu special pentru cel mai spectaculos gol. Relevația turneului a devenit Serghei Cetulean, primarul comunei Parcani, iar cei mai buni portari Veaceslav Terenții din echipa asociației primarilor și Ruslan Nistreanu (aparatul președintelui).

Buna desfășurare a turneului a fost asigurată de către arbitrii calificați Vsevolod Gîtlan, Pavel Bacinin şi Vasile Zabrian.

Multiplii microbiști prezenți la turneu au remarcat buna inițiativă văzându-i pe funcționari și în rol de sportivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *