IMG_4419-300x200

Jocurile Juniorilor din raionul Soroca, mini-fotbal

Sâmbătă, 20 aprilie la Stadionul din or. Soroca  pe  terenul artificial s-au desfășurat competiții la mini-fotbal din cadrul Jocurilor Juniorilor din raionul Soroca între Licee și Colegii. La concurs s-au inscris 12 echipe: Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Colegiulul Pedagogic “M. Eminescu”, Școala Profesională din Soroca, LT “A. Pușkin”, “C. Stere”, “P. Rareș”, “I. Creangă”, LT din s. Racovăț  Căinarii Vechi, Nimereuca, Vasilcău și Rublenița.       În grupa „A” în toate întîlnirile preliminare au învins fotbaliştii de la Colegiul Pedagogic „M. Eminescu” cu un scor total de 16:4. Pe locul doi în această grupă s-a plasat echipa liceului „A. Puşkin”, care a acumulat 8 puncte din 15 posibile. Iar în grupa „B” fără înfrîngeri a ieşit de pe teren echipa liceului „P. Rareş”. Locul doi i-a revenit echipei Colegiului Tehnic-Agricol di Soroca cu 12 la activ. Aici o „ploaie” de goluri a fost înregistrată în meciul dintre studenţi şi elevii de la liceul din Rubleniţa – 13:5.  În a doua semifinală echipa colegiului tehnic agricol a învins studenţii de la colegiul pedagogic – 3:1. Pentru locul trei au luptat echipele colegiului pedagogic şi liceului „A. Puşkin” – 5:3.  Finala, însă, a fost una incendiară. După expirarea timpului reglementar scorul în meciul echipelor colegiului tehnic agricol şi liceului „P. Rareş” era egal 2:2. În cadrul loviturilor de departajare mai norocoşi s-au dovedit a fi fotbaliştii de la colegiul tehnic agricol, care au trimis în plasa adversarului 4 goluri, scăpînd doar 3. Învingătorii sunt antrenaţi de Victor Parasii. Premianţii locurilor doi şi trei îi au antrenori pe Ion Jitari şi Dumitru Uretii. Competiţiile au fost arbitrate de către arbitrii desemnaţi de Asociaţia de Fotbal din raionul Soroca.  Echipele premiante au fost distinse cu Diplome de Onoare şi premii băneşti, care au fost remise din partea Preşedintelui raionului de către Consilierul Raional Constantin Nesterenco. 

           Duminica, 21 aprilie, pe stadionul din or. Soroca s-au desfăşurat meciurile la mini-fotbal între echipele instituţiilor de învăţămînt, ciclul gimnazial. Anterior 27 de formaţii sportive repartizate în 4 zone – Soroca, Vărăncău, Căinarii Vechi şi Bădiceni – au luptat pentru a fi selectate pentru etapa finală a competiţiilor din cadrul jocurilor juniorilor din raionul nostru. De această onoare au profitat doar 10 echipe, care au fost devizate în două grupe numeric egale. Meciurile au decurs pe terenul de mini-fotbal a stadionului orăşenesc. Aici au fost înregistrate şi unele surprize. În grupa „A” echipa gimnaziului din Tătărăuca Veche nu a acumulat nici un punct şi aubătut doar un singur gol. Aceiaşi soartă a avut-o şi echipa din Căinarii Vechi.

În semifinala turneului au ieşit primele două clasate din fiecare grupă. Echipa din Racovăţ a învins gimnaziştii din Zastînca cu scorul de 4:0, iar cea din Voloviţa cu greu a reuşit victoria în meciul cu echipa din Şolcani. Se vede că şolcănenii au depus prea multe forţe în meciul anterior, căci în finala mică pentru locul trei, au pierdut în mod categoric echipei din Zastînca, cu un scor fabulos de 13:0. Foarte încordat a decurs meciul final între echipele din Voloviţa şi cea din Racovăţ. Timpul rezervat nu a evidenţiat învingătorul, scorul fiind de 4:4. Şi numai după loviturile de departajare racoviţenii au smuls victoria cu un scor de limită de 3:2. Echipa campioană e antrenată de Ion Ceban. Echipele au primit diplome și premii bănești.  Arbitrul principal al competiţiilor Vsevolod Gîtlan a menţionat  entuziasmul şi măiestria crescîndă a tinerilor fotbalişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *